اخبار دانشگاهی کشور / اخبار دانشجویی 19 فروردین 1392 - 08 April 2013
مقاله دانشجوی ایرانی نامزد جایزه ویژه انستیتو متخصصان صنایع غذایی آمریکا
مقاله دانشجوی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد با عنوان «اثر ریزپوشانی باکتری پرو بیوتیک باکتوباسیلوس پلانتاروم (ptcc=1058) در شرایط شبیه سازی شده دستگاه گوارش و در ماست» نامزد جایزه ویژه انستیتو متخصصان صنایع غذایی آمریکا شد.
پرتال دانشگاهی به نقل از گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، مقاله یحیی شفیعی فارغالتحصیل دکتری تخصصی دامپزشکی – بهداشت مواد غذایی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد با عنوان «اثر ریزپوشانی باکتری پرو بیوتیک باکتوباسیلوس پلانتاروم (ptcc=1058) در شرایط شبیه سازی شده دستگاه گوارش و در ماست» نامزد جایزه ویژه انستیتو متخصصان صنایع غذایی آمریکا شد و از این رساله دکتری تا کنون 2 مقاله ISI، سه کنگره ملی و بین المللی و یک جلد کتاب به زبان انگلیسی توسط انتشارت آلمانی Lambert Academic Publishing استخراج شد.
مقاله استخراج شده از این رساله نیز نامزد جایزه مانفرد کروگر (Manfred Kroger Award) در انستیتو متخصصان صنایع غذایی آمریکا در سال 2012 شد.
مقاله مستخرج از این رساله در سال 2012 در نشست سالانه انستیتو متخصصان صنایع غذایی آمریکا در خصوص ریزپوشانی باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پلانتاروم در بخش لبنیات به عنوان مقاله فینالیست انتخاب و نامزد جایزه مانفرد کروگر (Manfred Kroger Award) شد.
یحیی شفیعی در رابطه با رساله خود گفت: ریزپوشانی باکتریهای پرو بیوتیک یکی از روشهای بهبود زنده ماندن آنها در داخل غذا و در برابر شرایط ناگوار دستگاه گوارشی بوده و در سلامت غذا و دستگاه گوارش تأثیرات بسیاری دارد.
وی با بیان این مطلب که در این تحقیق تأثیر ریزپوشانی باکتری پروبیوتیک باکتوباسیلوس پلانتاروم با استفاده از آلژینات سدیم و نشاسته مقاوم بر افزایش زنده ماندن آن در ماست و در شرایط شبیهسازی شده دستگاه گوارش مورد مطالعه قرار گرفت، افزود: لاکتوباسیلوس پلانتاروم به عنوان یک باکتری پرو بیوتیک و نشاسته مقاوم به عنوان یک پریبیوتیک دارای اثرات سلامتی بخش فراوان در انسان هستند.
شفیعی گفت: برای انجام این مقاله مخلوطی از آلژینات سدیم ( w/v2% )، نشاسته مقاوم ( w/v2% ) و سوسپانسیون خالص باکتری (v/v 1%) آماده شد و برای تهیه دانکها با تکنیک امولسیونسازی مورد استفاده قرار گرفت، شکل و اندازه دانک ها با میکروسکوپ الکترونی و نوری مطالعه شد.
وی افزود: برای ارزیابی زندهمانی لاکتوباسیلوس پلانتاروم آزاد و ریزپوشانی شده در شرایط شبیهسازی شده دستگاه گوارشی، چهار محیط مختلف شامل محلول صفراوی(w/v 6/0% و 25/8=pH)، محیط مشابه معده (55/1=pH) ، محیط مشابه روده (43/7 = PH) با املاح صفراوی و بدون آن تهیه شد.
شفیعی ادامه داد: نتیجه گرفته شد که ریزپوشانی لاکتوباسیلوس پلانتاروم با آلژاینات و نشاسته مقاوم میتواند به طور مؤثری سب افزایش زندهمانی آن در ماست و در شرایط نامطلوب دستگاه گوارش شود.
شایان ذکر است، یحیی شفیعی عضو فعال انستیتو متخصصان صنایع غذایی آمریکا، عضوانجمن جهانی پنیرهای سنتی ایتالیا و عضو انجمن میکروب های بی هوازی انگلستان است و تاکنون 3 جلد کتاب از وی تألیف و ترجمه شده و بیش از 16 مقاله از وی در مجلات معتبر به چاپ رسیده است.