پرتال دانشگاهی کشور پرتال دانشگاهی کشور
University Portal of Iran




کلمات مرتبط

    نتایج کارشناسی ارشد 1402 نتایج ارشد 1402 دفترچه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد امریه سربازی استخدام تامین اجتماعی استخدام شرکت نفت استخدام آموزش و پرورش استخدام بانک پذیرش بدون کنکور منابع کارشناسی ارشد منابع دکتری استخدام شهرداری آگهی استخدام پليس استخدام نیروی انتظامی لیست همایش های بین المللی لیست سمینار لیست کنفرانس سالن همایش مقاله ISI دانشگاه پيام نور استخدام بانک پاسارگاد سازمان سما استخدام بانک شهر استخدام بانک گردشگری آگهی استخدام بانک صادرات استخدام بانک پارسیان پودمانی علمی کاربردی 1402 استخدام دولتی استخدام استانداری استخدام آتش نشانی استخدام وزارت نيرو استخدام ديپلم استخدام برنامه نویس استخدام حسابدار نمونه سئوالات کارشناسی ارشد نمونه سئوالات دکتری ارزشیابی مدرک دانشگاه پیام نور فراگير دانشپذير مدرک دیپلم مدرک کارشناسی انتخاب رشته کنکور سراسری 1402 عدح.هق daneshgah پردیس دانشگاهی شهریه دانشگاهها آگهی استخدام تهران azad karshenasi arshad kardani peyvasteh azmoon konkoor mba مجازی mba یکساله مدرک mba
 اخبار دانشگاهی کشور / اخبار دانشگاه          14 تیر 1393 - 05 July 2014


تصفیه آب های آلوده با استفاده از میکروب در دانشگاه شریف


روش جدید تصفیه بیولوژیکی که پیش از این فقط در سه کشور آمریکا، آلمان و نروژ به کار گرفته شده بود، پس از 20 سال تلاش هم اکنون به همت محققان داخلی و به صورت صنعتی در کشور اجرا شده است.

تصفیه خانه های میکروبی هر چند فناوری با سابقه ای در جهان به شمار می رود اما روش جدید تصفیه بیولوژیکی آب که برای رفع آلودگی پساب های صنعتی توسعه داده شده، نسبت به روش های دیگر ساده تر بوده و از کارآیی بالاتری برخوردار است.

سرپرست طرح توسعه سامانه های بیورآکتورهای بیولوژیکی با استفاده از بستر متحرک در این باره گفت: با استفاده از این روش می توان حجم تصفیه خانه های فعلی را به نصف کاهش داد.

دکتر مهدی برقعی افزود: یک رآکتور آزمایشگاهی 20 تا 30 لیتری که با روش جدید ساخته شده می تواند روزانه 150 لیتر آب را تصفیه کند.

به گفته این استاد دانشگاه، نمونه صنعتی نصب شده در قیطریه تهران با حجمی معادل سه هزار لیتر، روزانه 15 هزار لیتر آب را تصفیه می کند و این طرح اکنون در جزیره کیش و پتروشیمی بندر امام نیز اجرا شده است.

رییس قطب بیوتکنولوژی ایران درباره روش های تصفیه بیولوژیکی آب گفت: در این روش ها گروهی از میکروب های هوازی برای تجزیه آلودگی های آب استفاده می شوند و این میکروب ها در یک مخزن قرار می گیرند که به آن بیورآکتور گفته می شود.

برقعی نحوه عملکرد تصفیه خانه های مجهز به بیورآکتورهای بیولوژیکی با بستر متحرک را این گونه شرح داد: آب های آلوده به ترکیبات نفتی، ترکیبات سمی و مواد مضر صنعتی و ارگانیک، پس از ورود به مخزن مورد هوا دهی قرار می گیرند.

وی ادامه داد: این مخزن در واقع یک بیورآکتور است که داخل آن میکروب های چسبیده به یک بستر پلاستیکی خاص، شناور هستند و این میکروب ها با مصرف اکسیژن و مواد غذایی موجود در آب به تدریج مواد آلاینده را تجزیه می کنند، سپس این ترکیبات از آب خارج می شوند و در نهایت میکروب ها نیز از آب جدا شده و آب تمیز از تصفیه خانه خارج می شود.

برقعی تاکید کرد: این روش هر چند به نظر ساده می رسد اما چالش هایی را نیز پیش رو دارد که محققان دانشگاه صنعتی شریف پس از 20 سال تلاش و صرف بیش از 100 میلیون تومان هزینه آن ها را حل کرده و اکنون در حال بهبود قابلیت های این روش و اجرای آن در مراکز صنعتی دیگر هستند.

سرپرست گروه توسعه این فناوری به چالش های موجود در این زمینه اشاره کرد و گفت: میکروب به شرایط محیطی وابسته است و اگر شرایط مهیا باشد به درستی کار خود را انجام می دهد، به همین دلیل بزرگترین چالش ما مقابله با شرایط آب و هوایی ایران است زیرا در ایران آب شور فراوان است و میکروب در مقابل این آب ها آسیب پذیر است و از طرفی گروه تحقیقاتی باید طرحی را ارائه می داد که ساده و ارزان بوده و به راحتی قابل اجرا باشد.

وی در ادامه با تاکید بر توانمندی های صنعتی مرکز بیوشیمی دانشگاه صنعتی شریف افزود: در حال حاضر توانسته ایم با غلبه بر چالش های طرح، آن را به صورت صنعتی اجرا کنیم و الان ضمن تلاش برای بهبود طرح با یکی از پتروشیمی های کشور برای احداث یک رآکتور بزرگ 10 میلیون لیتری وارد مذاکره شده ایم که امید است با اجرای آن بتوانیم خدمت ارزشمندی در راستای سلامت جامعه انجام دهیم.


پر بازدیدترین اخبار دانشگاه

خبرنامه - شبکه های اجتماعی