پرتال دانشگاهی کشور پرتال دانشگاهی کشور
University Portal of Iran




کلمات مرتبط

    نتایج کارشناسی ارشد 1402 نتایج ارشد 1402 دفترچه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد امریه سربازی استخدام تامین اجتماعی استخدام شرکت نفت استخدام آموزش و پرورش استخدام بانک پذیرش بدون کنکور منابع کارشناسی ارشد منابع دکتری استخدام شهرداری آگهی استخدام پليس استخدام نیروی انتظامی لیست همایش های بین المللی لیست سمینار لیست کنفرانس سالن همایش مقاله ISI دانشگاه پيام نور استخدام بانک پاسارگاد سازمان سما استخدام بانک شهر استخدام بانک گردشگری آگهی استخدام بانک صادرات استخدام بانک پارسیان پودمانی علمی کاربردی 1402 استخدام دولتی استخدام استانداری استخدام آتش نشانی استخدام وزارت نيرو استخدام ديپلم استخدام برنامه نویس استخدام حسابدار نمونه سئوالات کارشناسی ارشد نمونه سئوالات دکتری ارزشیابی مدرک دانشگاه پیام نور فراگير دانشپذير مدرک دیپلم مدرک کارشناسی انتخاب رشته کنکور سراسری 1402 عدح.هق daneshgah پردیس دانشگاهی شهریه دانشگاهها آگهی استخدام تهران azad karshenasi arshad kardani peyvasteh azmoon konkoor mba مجازی mba یکساله مدرک mba
 اخبار دانشگاهی کشور / مهندسی نفت          23 خرداد 1393 - 13 June 2014


فرمولاسيون و دانه بندي كيك گوگردي فرآيند سولفيران به روش مرطوب جهت كاربرد در كشاورزي


چکيده : در فرآيند سولفيران گاز سمي، خورنده و خطرناك سولفيد هيدروژن به صورت مستقيم به ذرات بسيار ريز گوگرد عنصري تبديل مي شود كه معمولا از محيط آبي به صورت كيك گوگردي مرطوب جدا مي گردد. بررسي هاي انجام شده، نشان مي دهد كه از كيك گوگردي مي توان به طور مستقيم در بخش كشاورزي استفاده كرد، ولي شواهد موجود حاكي از آن است كه مقاومت مكانيكي چنين كيكي پس از خشك شدن پايين بوده و به سادگي با اعمال اندكي نيرو به صورت پودر در مي آيد. بنابراين به دليل ملاحظات ايمني، بهداشت و محيط زيستي، جابجايي و استفاده از چنين كيك گوگردي توصيه نمي شود. بررسي هاي آزمايشگاهي اوليه نشان مي دهد كه با استفاده از مواد افزودني مناسب و ارزان قيمت، مي توان كيك گوگردي مرطوب ايجاد شده در ادامه فرآيند سولفيران را به محصولي دانه بندي شده با مقاومت مكانيكي مناسب تبديل كرد. با توجه به اين نكته كه كيك گوگردي حاصل از فرآيند سولفيران، مقداري آب به همراه دارد، استفاده از روش دانه بندي مرطوب جهت توليد صنعتي از نظر فني امکان پذيرتر است. از سوي ديگر شواهد آزمايشگاهي به دست آمده حاكي از آن است كه خاصيت فروپاشي و پخش محصول دانه بندي شده در حضور رطوبت، مي تواند تحت تاثير مواد افزودني به كار برده شده قرار گيرد. از اين رو با استفاده از مقادير مناسبي از مواد افزودني چون بنتونيت، سديم ليگنو سولفونات، هيوميك اسيد و مواد پركننده ديگر، فرمولاسيون هاي مختلفي از كيك گوگردي تهيه شده و پس از دانه بندي، مورد ارزيابي قرار گرفتند. نتايج حاصل نشان دهنده اين است كه فرمولاسيون نهايي مشتمل بر 5% بنتونيت، 2% ليگنوسولفونات و 10% هيوميك اسيد، داراي مقاومت مكانيكي مناسبي است و در محيط آبي به سرعت پخش شده و ذرات ريز گوگرد توليد مي نمايد.



احمد روزبهاني دهنوئي، فروزان وكيلي، خالد فرصت و ابراهيم علائى

نشريه پژوهش نفت / سال بيست و يکم / شماره 66 / تابستان 1390

براي دريافت متن کامل مقاله به لينک زير مراجعه نمائيد.






خبرنامه - شبکه های اجتماعی