پرتال دانشگاهی کشور پرتال دانشگاهی کشور
University Portal of Iran




کلمات مرتبط

    نتایج کارشناسی ارشد 1402 نتایج ارشد 1402 دفترچه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد امریه سربازی استخدام تامین اجتماعی استخدام شرکت نفت استخدام آموزش و پرورش استخدام بانک پذیرش بدون کنکور منابع کارشناسی ارشد منابع دکتری استخدام شهرداری آگهی استخدام پليس استخدام نیروی انتظامی لیست همایش های بین المللی لیست سمینار لیست کنفرانس سالن همایش مقاله ISI دانشگاه پيام نور استخدام بانک پاسارگاد سازمان سما استخدام بانک شهر استخدام بانک گردشگری آگهی استخدام بانک صادرات استخدام بانک پارسیان پودمانی علمی کاربردی 1402 استخدام دولتی استخدام استانداری استخدام آتش نشانی استخدام وزارت نيرو استخدام ديپلم استخدام برنامه نویس استخدام حسابدار نمونه سئوالات کارشناسی ارشد نمونه سئوالات دکتری ارزشیابی مدرک دانشگاه پیام نور فراگير دانشپذير مدرک دیپلم مدرک کارشناسی انتخاب رشته کنکور سراسری 1402 عدح.هق daneshgah پردیس دانشگاهی شهریه دانشگاهها آگهی استخدام تهران azad karshenasi arshad kardani peyvasteh azmoon konkoor mba مجازی mba یکساله مدرک mba
 اخبار دانشگاهی کشور / علمی فرهنگی          06 دی 1390 - 27 December 2011


کشف دلیل سفتی DNA

پرتال دانشگاهی کشور به نقل از خبرگزاری فارس: شیمی‌دان‌های محاسباتی بر این باورند که یکی از معماهای مربوط به سفتی DNA را کشف کرده‌اند.
شیمی‌دان‌های محاسباتی بر این باورند که یکی از معماهای مربوط به سفتی DNA را کشف کرده‌اند که چه مقدار از سفتی مولکول DNA به نیروهای الکتروستاتیک و چه مقدار از آن به ساختار فیزیکی مولکول مربوط است.

DNA دو رشته‌ای یکی از سفت‌ترین مولکول‌های طبیعی است. انعطاف‌پذیری این مولکول همواره مورد سوال زیست‌شناسان بوده است، زیرا این ساختار بسیار بلند باید پیچ خورده و فشرده شود تا درون هسته سلول جای بگیرد.

گارگین پاپویان از دانشگاه کالیفرنیای شمالی که رهبری این کار را بر عهده داشته است، می‌گوید: «فشرده‌سازی DNA در حوزه‌هایی همچون ویروس‌شناسی که در آن DNA باید درون پوسته ویروس جای بگیرد، و یا ژن‌درمانی که مستلزم یافتن راه‌هایی برای بسته‌بندی و رسانش DNA است، از اهمیت بالایی برخوردار است».

دو عامل مهم مسئول سفتی مولکول DNA هستند. از نظر مکانیکی جفت‌باز سازنده مولکول DNA چنان به هم فشرده شده هستند که موجب ایجاد سفتی در ساختار این مولکول می‌شوند. از طرف دیگر، مولکول DNA به‌دلیل وجود گروه‌های فسفات، دارای بار منفی در سرتاسر خود می‌باشد. نیروی دافعه الکتروستاتیک که میان این بخش‌های دارای بار منفی وجود دارد، از تا خوردن مولکول و نزدیک شدن بخش‌های مختلف آن به یکدیگر جلوگیری می‌کند. میزان نقش هر یک از این دو عامل در سفتی مولکول DNA همواره مورد بحث بوده است.


محققان برای حل این مشکل یک شبیه‌سازی اتمی با تفکیک‌پذیری بالا از مولکول DNA تولید کردند. پاپویان می‌گوید: «ما هر یک از اتم‌های این مولکول و محیط اطراف آنها را شبیه‌سازی کرده و با استفاده از شبیه‌ساز دینامیک مولکولی چگونگی وول خوردن DNA را مطالعه کردیم. سپس پروتونه و خنثی شدن گروه‌های فسفات را شبیه‌سازی کرده و دوباره نحوه پیچ خوردن مولکول را مشاهده کردیم».

این پژوهشگران مشاهده کردند که مولکول خنثی شده بسیار انعطاف‌پذیرتر از مولکول باردار است. همین آزمایش با استفاده از مدل دانه‌درشت‌تر DNA نیز که قبلاً کارایی آن در شبیه‌سازی ویژگی‌های مهم DNA اثبات شده بود، تکرار شد. در این حالت تنها امکان شبیه‌سازی خنثی‌سازی تدریجی مولکول وجود دارد که با استفاده از این فرایند، افزایش انعطاف‌پذیری مشاهده شد.

پاپویان می‌گوید این مطالعات محاسباتی نشان می‌دهند که نقش نیروهای الکتروستاتیکی و نیروهای غیرالکتروستاتیکی در سفتی DNA کم و بیش یکسان است.

جزئیات این کار در Journal of American Chemical Society منتشر شده است.



تگ ها کشف دلیل سفتی DNA

پر بازدیدترین علمی فرهنگی

خبرنامه - شبکه های اجتماعی