پرتال دانشگاهی کشور پرتال دانشگاهی کشور
University Portal of Iran




کلمات مرتبط

    نتایج کارشناسی ارشد 1402 نتایج ارشد 1402 دفترچه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد امریه سربازی استخدام تامین اجتماعی استخدام شرکت نفت استخدام آموزش و پرورش استخدام بانک پذیرش بدون کنکور منابع کارشناسی ارشد منابع دکتری استخدام شهرداری آگهی استخدام پليس استخدام نیروی انتظامی لیست همایش های بین المللی لیست سمینار لیست کنفرانس سالن همایش مقاله ISI دانشگاه پيام نور استخدام بانک پاسارگاد سازمان سما استخدام بانک شهر استخدام بانک گردشگری آگهی استخدام بانک صادرات استخدام بانک پارسیان پودمانی علمی کاربردی 1402 استخدام دولتی استخدام استانداری استخدام آتش نشانی استخدام وزارت نيرو استخدام ديپلم استخدام برنامه نویس استخدام حسابدار نمونه سئوالات کارشناسی ارشد نمونه سئوالات دکتری ارزشیابی مدرک دانشگاه پیام نور فراگير دانشپذير مدرک دیپلم مدرک کارشناسی انتخاب رشته کنکور سراسری 1402 عدح.هق daneshgah پردیس دانشگاهی شهریه دانشگاهها آگهی استخدام تهران azad karshenasi arshad kardani peyvasteh azmoon konkoor mba مجازی mba یکساله مدرک mba
 اخبار دانشگاهی کشور / مهارت های شغلی          20 بهمن 1390 - 09 February 2012



رابطه استرس شغلی و بیماری قلبی


پژوهشگران در دانشگاه هاروارد نشان داده اند که رابطه محکمی میان استرس شغلی و بیمارهای قلبی، عروقی وجود دارد. سال هاست که دانشگاه هاروارد در حال انجام یک تحقیق به نام «بررسی سلامت زنان» (WHS) است؛. این تحقیق شاخص که پیشگیری بیماری ها در ۱۷ هزار زن پرستار و پرسنل پزشکی را تحت بررسی دارد نشان می دهد...

که زنانی که تحت فشار زیاد شغلی قرار می گیرند در مقایسه با همکارانشان که استرس کمتری را تجربه می کنند، ۴۰ درصد بیشتر در معرض خطر بیماری قلبی (از جمله حملات قلبی و نیاز به جراحی برای رفع انسداد عروق کرونر قلب) قرار می گیرند.

این بررسی همچنین نشان داد زنانی که نگران از دست دادن شغلشان هستند با احتمال بیشتری دچار فشارخون بالا، بالا رفتن میزان کلسترول خون و چاقی می شوند.

پژوهشگران از تعریفی برای «فشار شغلی» استفاده کردند که الزامات مربوط به شغل و میزان کنترل فرد بر شغلش را ترکیب می کند. الزامات شغلی با مقدار، شتاب و سختی کار ارتباط داده می شود. کنترل به معنای توانایی فرد در گرفتن تصمیم های مربوط به کار یا خلاق بودن در انجام کار است.

● شواهد بیشتر

بررسی دانشگاه هاروارد تنها موردی نیست که رابطه میان استرس شغلی و مشکلات قلبی در زنان را نشان می دهد. یک بررسی بزرگ ۱۵ ساله در دانمارک نشان داد که هرچه فشار کاری زنان بیشتر باشد، خطر بیماری قلبی در زنان ۵۱ ساله و کمتر افزوده می شود. یک بررسی روی کارکنان یقه سفید (کارکنان اداری) در پکن ثابت کرد فشار شغلی در زنان (اما نه در مردان) با افزایش خطر ضخیم شدن دیواره شریان کاروتید که نشان اولیه بیماری قلبی عروقی است، همراهی دارد.

● چگونه استرس شغلی بر سلامت قلب و عروق اثر می گذارد؟

بدن، طوری برنامه ریزی شده که در مقابل استرس تهدیدکننده حیات با پاسخ «جنگ یا فرار» واکنش نشان دهد. در این واکنش مغز باعث رها شدن آبشاری از موادشیمیایی و هورمون ها در بدن می شود که ضربان قلب را تند می کنند، سرعت تنفس را افزایش می دهند، فشار خون را بالا می برند و میزان قند (انرژی) ذخیره شده در عضلات را افزایش می دهند. متاسفانه بدن نمی تواند در تشخیص دادن میان خطرهای فوری و مرگبار و موارد کمتر فوری و مداوم استرس، مانند مشکلات مالی، فشار شغلی و حتی نگرانی در مورد مشکلات احتمالی که هنوز بروز نکرده اند، به درستی عمل کند. هنگامی که پاسخ «جنگ یا فرار» به طور مزمن ادامه پیدا می کند، بدن دچار آسیب می شود.

دقیقا مشخص نیست که چگونه فشار شغلی سلامت قلبی را مختل می کند. استرس شغلی ممکن است التهاب در شریان های تغذیه کننده قلب (شریان های کورونر) را تشدید کند و به ایجاد لخته های خون در این شریان ها بینجامد که آغازگر حمله قلبی هستند. استرس همچنین ممکن است عمل به عادات سلامت بخش برای قلب مانند ورزش، رژیم غذایی مناسب، سیگار نکشیدن و خواب کافی را سخت تر کند.

مشکل می توان گفت چه میزان از خطر حمله قلبی به خود استرس روانی مربوط می شود و چه میزان از آن به رفتارهای ناشی از آن مانند سیگار کشیدن و ورزش نکردن.

برخی از زنان (به طور ژنتیکی یا در نتیجه تجربه های ابتدای زندگی) به نحوی غیرموثرتر به عوامل استرس زا پاسخ می دهند، پژوهش هایی که در زمینه عوامل خطرساز منحصر به زنان در ابتلا به بیماری قلبی ادامه دارد و ممکن است در آینده به پاسخ این پرسش ها برسیم.

● چه کار می توانید بکنید؟

استرس ناشی از الزامات مفرط شغلی و نداشتن کنترل بر کار، تنها به محیط کار محدود نمی شود. بسیاری از زنان مجبورند چند وظیفه را به طور همزمان انجام دهند. به عنوان نمونه مراقبت از کودکان، والدین سالمند و سایر بستگان و در عین حال انجام کارهای خانه و کار کردن بیرون خانه بدون اینکه برای انجام همه این کارها منابعی در اختیار داشته باشند. موقعیت هایی مانند این ممکن است غیرقابل اجتناب باشند و در یک بازار کاری پررقابت ممکن است احساس کنید نمی توانید کاری انجام دهید که زندگی کاری تان کمتر استرس زا شود. با این وجود می توانید با انجام اقداماتی سعی کنید استرس کاری خود را کاهش دهید:

با دوستان، بستگان و همکاران روابط دوجانبه و حمایت کننده برقرار کنید.

به طور منظم ورزش کنید. ورزش هم برای قلب شما خوب است، هم اضطراب و افسردگی شما را کاهش می دهد و هم خواب شما را بهبود می بخشد.

عوامل مزاحم (مانند ای میل های مربوط به کار) را در زندگی خارج از محیط کاریتان محدود کنید.

شیوه های آرام بخشی را امتحان کنید، مانند مراقبه، تنفس عمیق، آرام کردن پیش رونده عضلانی، یا تخیل بصری یا دیداری (از محل های آرام بخش و زیبا).

اگر احساس فرسودگی و ناتوانی در مقابل استرس کاری می کنید، از یک مشاور سلامت روانی کمک بخواهید.

مرجع خبر: روزنامه سلامت

تگ ها استرس شغلی بیماری قلبی

خبرنامه - شبکه های اجتماعی